Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη για το πετρέλαιο θέρμανσης


Σύσκεψη για το πετρέλαιο θέρμανσης


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στο πλαίσιο της επικείμενης εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που αναμένεται να εκτοξεύσει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο.

Σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όπως επίσης και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος. Αντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τέσσερις αυστηρούς όρους.

Τα κριτήρια θα είναι γεωγραφικά, εισοδηματικά, κοινωνικά, ενώ ενδέχεται να υπάρχει και «πλαφόν» τετραγωνικών μέτρων.

Το συνολικό κονδύλι θα αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στις 15 Οκτωβρίου, όταν θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου η τιμή του οποίου θα αγγίξει το 1,45 - 1,50 ευρώ το λίτρο.

Η δεύτερη δόση θα δοθεί προς τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2013.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και γενικότερα πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο - Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή. 

       
                       Έκδοση Κοινοχρήστων & Διαχείριση Κτιρίων και Οικισμών Εξοχικών Κατοικιών 
              Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες - Real Estate
                Ν.Μουδανιά - Πολύγυρος - Ν.Καλλικράτεια
          Τηλ/Fax. 23730.65555
           e-mail: info@metron-halkidiki.gr
          web: www.metron-halkidiki.gr
          blog: www.metronhalkidiki.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...