Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης:Υπεγράφη η απόφαση

Από 168 έως 840 ευρώ ορίστηκε το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί φέτος στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα ως αντιστάθμισμα για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό προβλέπει η σχετική απόφαση για το επίδομα που υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη. 

Βάσει όσων προβλέπονται σε αυτήν, το επίδομα δικαιούνται άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, έγγαμοι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως 35.000 ευρώ, ενώ το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, το εισοδηματικό όριο είναι 38.000 ευρώ για όταν υπάρχει ένα τέκνο και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Θεσπίζεται περιουσιακό όριο έως 150.000 ευρώ αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας και έως 200.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Η χώρα έχει χωριστεί σε τέσσερις ζώνες βάσει κλιματολογικών συνθηκών και το επίδομα υπολογίζεται με 0,28 ευρώ ανά λίτρο κατανάλωσης. Σε κάθε ζώνη ορίστηκαν ανώτατα όρια κατανάλωσης. Π.χ. στην Αττική το όριο κατανάλωσης που αναγνωρίζεται είναι 960 λίτρα, που σημαίνει ότι η ανώτατη επιδότηση για το νοικοκυριό που πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια είναι 268,80 ευρώ. 

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), με την καταχώριση μιας σειράς στοιχείων (όνομα, ΑΦΜ κ.α.). Εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης θα πιστώνεται το ποσό του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνουν οι δικαιούχοι μετά από επαλήθευση των στοιχείων τους από την ΓΓΠΣ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...