Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: Σε λειτουργία επιτέλους η εφαρμογή της ΓΓΠΣ!


Σε λειτουργία, επιτέλους, η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για το επίδομα θέρμανσης.


Η υπηρεσία (βλ.http://www.gsis.gr/anakoinwsh_thermansi.html) στο link https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/ είναι ανοικτή για τους πιστοποιημένους χρήστες του Τaxisnet, ενώ όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τελευταίων πέντε ετών.


Στην ηλεκτρονική αίτηση ο χρήστης συμπληρώνει τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας του, τη διεύθυνση του, τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου (βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του 2011) και αν αυτό είναι ενοικιασμένο.

Σημειώνεται ότι δεν υποβάλλονται παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης. Τα στοιχεία των καταναλώσεων διασταυρώνει η ΓΓΠΣ με τα τιμολόγια που υποβάλλουν οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Τέλος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους, στον οποίο και θα πιστωθεί η επιστροφή εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης. 


     
                       Έκδοση Κοινοχρήστων & Διαχείριση Κτιρίων και Οικισμών Εξοχικών Κατοικιών 
              Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες - Real Estate
                Ν.Μουδανιά - Πολύγυρος - Ν.Καλλικράτεια
          Τηλ/Fax. 23730.65555
           e-mail: info@metron-halkidiki.gr
          web: www.metron-halkidiki.gr
          blog: www.metronhalkidiki.blogspot.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...