Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Π.Ο.Π.Ε.Κ. - «Να επανέλθει ο Ε.Φ.Κ. πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011-2012»


Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, επιβεβαιώνουν την αρχική θέση της Π.Ο.Π.Ε.Κ για το λάθος της απόφασης, που κόστισε απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των 750 εκ. ευρώ κατά την χειμερινή περίοδο 2012-2013 και 2013-2014, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.

Ο δήθεν υποθετικός λόγος της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ του πετρελαίου θέρμανσης, μ’ αυτόν του πετρελαίου κίνησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, εξέλειπε παντελώς μετά την υιοθέτηση της πρότασης των πρατηριούχων για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης καυσίμων, με τις διατάξεις του Ν.3784/20094072/2012 και 4177/2013.

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ στην συνεχή προσπάθεια της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της νοθείας και της κλοπής καυσίμων, συνιστά στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και στο Υπουργείο Οικονομικών, να επαναφέρουν τον Ε.Φ.Κ του πετρελαίου θέρμανσης εν όψει της ερχόμενης χειμερινής περιόδου στα επίπεδα του 2011-2012, για να ζεσταθούν χιλιάδες εξαθλιωμένες οικονομικά οικογένειες, ανακτώντας παράλληλα τα απολεσθέντα δημόσια έσοδα, αντί να περικόπτει μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους επιδόματα.
Όσο δε για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων η ευθύνη είναι αποκλειστικά της Κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να εφαρμόσει νομοθετικές διατάξεις με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους από το 2009, αν θέλει να επιβεβαιώσει την πολιτική της βούληση και να βάλει τέλος στην γάγγραινα της οικονομίας από το λαθρεμπόριο και την νοθεία των καυσίμων. 
Πηγή: Π.Ο.Π.Ε.Κ.

                                  
                       Έκδοση Κοινοχρήστων & Διαχείριση Κτιρίων και Οικισμών Εξοχικών Κατοικιών 
              Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες - Real Estate
                Ν.Μουδανιά - Πολύγυρος - Ν.Καλλικράτεια
          Τηλ/Fax. 23730.65555
           e-mail: info@metron-halkidiki.gr
          web: www.metron-halkidiki.gr
          blog: www.metron-halkidiki.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...