Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Θέρμανση χωρίς πετρέλαιο και κοινόχρηστα! Από 14/10/2014 η ρύθμιση.

Ανοίγει ο δρόμος από σήμερα για αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο χωρίς να απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας των ενοίκων μιας πολυκατοικίας. Η σχετική ρύθμιση έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου. Το πιο σημαντικό σύμφωνα με πληροφορίες που προβλέπει η ρύθμιση είναι ότι τόσο εκείνοι που ήδη έχουν τοποθετήσει εγκατάσταση όσο και εκείνοι που πρόκειται να εγκαταστήσουν σύστημα φυσικού αερίου πλέον θα εξαιρούνται και από τα κοινόχρηστα που αφορούν στη θέρμανση.
Το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, όμως η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.
Παράλληλα με την τιμή κοντά στο 0,69 την ώρα που στην καλύτερη περίπτωση το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05 είναι εμφανές ότι η επιλογή αερίου είναι σαφώς η ενδεδειγμένη λύση.
Και εδώ όμως υπάρχουν παγίδες που μπαίνουν και αυτές από το κράτος όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Από φέτος προστίθεται μια επιβάρυνση περίπου 0,48 ευρώ για 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης που ονομάζεται μοναδιαίο τέλος ασφαλείας και μπαίνει για να εξασφαλιστεί η ροή αερίου στη χώρα που θα έχει ένα συνολικό κόστος 9,8 εκατομμύρια ευρώ και θα επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά.
Πηγή: newsit.gr        

         
                       Έκδοση Κοινοχρήστων & Διαχείριση Κτιρίων και Οικισμών Εξοχικών Κατοικιών 
              Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες - Real Estate
                Ν.Μουδανιά - Πολύγυρος - Ν.Καλλικράτεια
          Τηλ/Fax. 23730.65555
           e-mail: info@metron-halkidiki.gr
          web: www.metron-halkidiki.gr
          blog: www.metron-halkidiki.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...