Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης


Μειωμένη η τιμή αλλά και...η ζήτηση. Λίγο πάνω από το 1 ευρώ η τιμή του λίτρου, μετά την μείωση του ΕΦΚ καρά 30% αλλά και την πτώση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου.
Θα διαμορφωθεί από 1,05 ως 1,07 ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Συν 6 ως 7 λεπτά πάνω η τιμή του λίτρου για την περιφέρεια. Στα 70 ως 75 λεπτά το λίτρο για τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης.

Στάση αναμονής από τους καταναλωτές. Παραγγελίες δεν υπάρχουν. Βοηθάει ο καλός καιρός και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τον ΕΝΦΙΑ είπε στο ΡΘ ο Σπύρος Μελίδης, πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Άγιος Χριστόφορος.


Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης 


Η επιδότηση θα χορηγηθεί σε όσα νοικοκυριά πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα καλύπτει ορισμένες ποσότητες πετρελαίου, οι οποίες θα ποικίλλουν για κάθε νοικοκυριό, καθώς εξαρτώνται από τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας και από την περιοχή στην οποία βρίσκονται:

* Από 750 έως 3.000 λίτρα θα δοθούν για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.

* Από 450 έως 1.800 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου.

* Από 240 έως 960 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών του Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας.

* Από 150 έως 600 λίτρα για όσους δικαιούχους επιδότησης κατοικούν στους νομούς Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, στα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού.

Εξαιρέσεις & κριτήρια με βάση εισοδήματα

- Κάθε άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

- Κάθε ζευγάρι εγγάμων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.

- Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με ετήσιο εισόδημα έως 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισοδηματικό όριο των 40.000 ή 43.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

        
                       Έκδοση Κοινοχρήστων & Διαχείριση Κτιρίων και Οικισμών Εξοχικών Κατοικιών 
              Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες - Real Estate
                Ν.Μουδανιά - Πολύγυρος - Ν.Καλλικράτεια
          Τηλ/Fax. 23730.65555
           e-mail: info@metron-halkidiki.gr
          web: www.metron-halkidiki.gr
          blog: www.metron-halkidiki.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...